Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Издателски и разпространителски консорциум
Автор: svetovete Категория: Изкуство
Прочетен: 43488 Постинги: 9 Коментари: 1
Постинги в блога от Септември, 2011 г.


Във Варна отвори врати първата книжарница от съвместната инициатива на консорциум „Световете” и Български пощи ЕАД.
imageОбновеният обект, който се намира в подлеза на пл."Св.Св.Константин и Елена"  и досега е бил павилион за вестници и списания, а сега посрещна първите си посетители с нова и модерна визия.
Варненци могат да се радват на една съвременна, подредена и просторна книжарница, в която всеки да открие любимото си четиво.
На подредените щандове читателят има възможност да избира сред стотици заглавия, автори, жанрове. Не са пропуснати и най-малките – пъстроцветно изобилие от детски книжки от утвърдени издателства са подготвени специално за тях, както и учебна литература и помагала за учениците. Предлагат се също и CD и DVD.

imageКнижарницата бе открита от създателите на проекта „Да върнем книгите при хората” -  Захари Иванов, председател на консорциум „Световете” и главният изпълнителен директор на Български пощи ЕАД Деян Дънешки. Специален гост беше областният управител на Варна Данчо Симеонов.
На откриването присъстваха писатели, поети, журналисти.
Много от присъстващите закупиха на момента не едно, а няколко издания, не направи изключение и  г-н Дънешки, който сега обогати библиотеката си с още 4 книги и една от тях е не коя да е, а фототипното издание на "Рибния буквар" от Петър Берон.
Главният изпълнителен директор на Български пощи ЕАД, откри новата книжарница, която е най-големият обект от кампанията „Да върнем книгите при хората” и е важна стъпка в развитието на проекта. Броят на пощенските клонове с щандове за книги само за 3 месеца вече е 515, като целта е да станат още повече.
image„В големите градове човек лесно може да си намери книга, но за малките населени места е трудно, за това нашата цел е улесним достъпа на хората до книгите като ги предлагаме в пощенските клонове и в малките градове. Също така ще имат възможност да си поръчват книги и по интернет от специален електронен каталог и така изданията ще се доставят до заявеният от тях най-близък пощенски клон - безплатно, а до дома или офиса при най-ниска тарифа за доставка в страната.” обясни г-н Дънешки.

Много от гостите на момента решиха да разгледат и директно да си поръчат книги от вече стартиралия електронен каталог за книги, като първия регистриран потребител е областният управител на Варна – Данчо Симеонов. Той поздрави организаторите, както за днешното събитие, така и за инициативата "Да върнем книгите при хората". Той сподели - "Радвам се, че за съвсем кратък период от време бяха открити толкова много места за продажба на книги и още по-важното е, че тази инициатива връща у хората духовността в момент на етнически противоречия в страната." Областният управител на Варна заяви своята пълна подкрепа за развитието на проекта и обеща  да съдейства за разкриването на подобни книжарници в областта.

 Само няколко дни след събитието, във Варна бе открита още една книжарница от националната кампания "Да върнем книгите при хората" на консорциум "Световете" и Български пощи ЕАД.
Диана Георгиева
Категория: Изкуство
Прочетен: 2708 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 07.06.2012 13:30
Националната кампания "Да върнем книгите при хората" направи още една голяма крачка напред предоставяйки на потребителите възможност да се информират, разгледат и изберат желаната книга по интернет.image
Консорциум "Световете" стартира електронен каталог за книги, учебници и помагала, CD и DVD, като читателят има огромен избор от заглавия в разнообразни жанрове на български и чуждестранни автори от най-добрите издателства в България. Всяка книга е представена с подробна анотация в подходяща категория. Сайтът е лесен и удобен за ползване и същевременно е с модерен и стилен дизайн.image


Потребителите могат  да поръчват избраните издания от формата в онлайн каталога и което е най-важното - получават поръчаните книги директно в посочения от тях клон на "Български пощи", като доставката е безплатна.
Online каталога www.svetovete-knigi.com вече стартира и е достъпен за читателите, а съдържанието му непрекъснато ще се обновява и обогатява, предоставяйки най-новите, най-актуалните и най-търсените издания.
Диана Георгиева

Категория: Изкуство
Прочетен: 1729 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 07.06.2012 13:32
Търсене

За този блог
Автор: svetovete
Категория: Изкуство
Прочетен: 43488
Постинги: 9
Коментари: 1
Гласове: 51
Архив
Календар
«  Септември, 2011  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930