Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Издателски и разпространителски консорциум
Автор: svetovete Категория: Изкуство
Прочетен: 43568 Постинги: 9 Коментари: 1
Постинги в блога от Октомври, 2011 г.

 

Националната кампания „Да върнем книгите при хората” стигна и до Велинград.
На 14 октомври бе открита книжарница в Централната поща.


image

Книги се предлагат вече в 515 пощенски станции, както и в 3 книжарници на пощите. Като проектът цели този брой все повече да се увеличава, с което да осъществи идеята книгите да бъдат по-лесно достъпни и за хората в малките населени места и да насърчи четенето.
Книжарницата във Велинградската поща бе официално открита от зам. областния управител на Пазарджик Ваня Минкова, инж. Исмет Бабучи – временно изпълняващ длъжността кмет на Велинград,  инициаторите на кампанията „Да върнем книгите при хората” Деян Дънешки главен изпълнителен директор на „Български пощи” ЕАД и Захари Иванов от консорциум „Световете”.

На откриването присъстваха представители от областната и общинска управа, писатели, поети, учители, изкуствоведи, журналисти, граждани и гости на града..image

Новооткритата книжарница посрещна първите си посетители с изобилие от книги – стотици издания, подредени в модерни витрини и щендери, богато разнообразие от жанрове, български и чужди автори от най-добрите издателства в страната. Освен художествена, научна, детска и справочна литература, тук ще се предлагат учебници,учебни помагала, CD и  DVD.
А освен това всеки може да си поръча книга, която не е налична в книжарницата, по интернет и да я получи тук в пощата без да плаща за доставка.

Тази нова възможност за потребителите се предоставя чрез онлайн каталога www.svetovete-knigi.com, който е важна част от инициативата „Да върнем книгите при хората”.

imageСъбитието се превърна в истински празник на културата – за приятната атмосфера допринесоха бардът Бойко Георгиев и поетесата Анжела Димчева, които представиха свои творби. Захари Иванов от консорциум „Световете” също изненада приятно гостите като рецитира свои стихове. Организаторите зарадваха присъстващите със специално подбрани CD и DVD.

Диана Георгиева
Категория: Изкуство
Прочетен: 641 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 07.06.2012 13:28

imageНационалната кампания „Да върнем книгите при хората” стигна и в Пловдив. На 5 октомври официално бе открит новия пощенски клон на бул. Македония, както и щандът за книги. Лентата  преряза главният изпълнителен директор на пощите Деян Дънешки в присъствието на зам.-кмета на  града Александър Долев и Захари Иванов от консорциум „Световете”. Богата фолклорна програма изненада приятно всички гости на събитието.  Присъстваха писатели, поети, издатели, журналисти.

 Диана Георгиеваimage
Категория: Изкуство
Прочетен: 2167 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 07.06.2012 13:29
Търсене

За този блог
Автор: svetovete
Категория: Изкуство
Прочетен: 43568
Постинги: 9
Коментари: 1
Гласове: 51
Архив
Календар
«  Октомври, 2011  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31